Descriere ocupatie
Bucãtarul realizeazã preparate culinare dupã diferite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit. Mãsoarã cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupã ce preparatele culinare au fost pregãtite, urmeazã impãrtirea lor in portii.
Bucãtarul utilizeazã in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cãrora transformã alimentele in preparate culinare.
Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate:
- cutite:
- satarul:
- robotul de bucãtãrie;
- masini de curãtat si de tãiat zarzavat;
- masini de tocat;
- masini de amestecat;
- friteuza;
- cuptoare clasice sau cu microunde;
- agregate frigorifice.
Competentele profesionale dobandite in urma cursului
- Comunicarea la locul de munca
- Desfasurarea muncii in echipa
- Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
- Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
- Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei
- Prevenirea poluarii mediului
- Pregatirea antreurilor calde si reci
- Pregatirea fripturilor
- Pregatirea gustarilor calde si reci
- Pregatirea mancarurilor din carne
- Pregatirea mancarurilor din legume,orez,oua, paste fainoase
- Pregatirea preparatelor lichide
- Prepararea dulciurilor (deserturilor)
- Prepararea fondurilor glace
- Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare
- Realizarea actiunilor de supervizare si control
- Realizarea aluaturilor de baza
- Realizarea salatelor
- Realizarea sosurilor
Documente necesare pentru dosarul de inscriere la evaluare:
- Copie carte de identitate / buletin
- Copie certificat de nastere
- Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
- Copie act de studii
Vezi modelul de certificat de competente profesionale
Statistici
1336 Numar persoane evaluate |
9 Ani de experienta |
Vezi galerie foto curs
Vezi galerie video curs
Video 1Video 2Video 3
IN CURAND
Clientii nostri spun ca…
M-am inscris la evaluare pentru ocupatia de Formator intrucat predam cursuri de 6 ani de zile si nu aveam un certificat care sa imi ateste competentele. Procesul mi s-a parut foarte eficient si la obiect, iar conditiile au fost deosebite. Recomand tuturor sa apeleze la astfel de servicii!
Am lucrat in strainatate mult timp in domeniul instalatiilor. Am venit in tara si am incercat sa deschid o firma in acest domeniu, insa am avut nevoie de un certificat recunoscut. Am apelat la ASIM pentru ca procesul de evaluare m-a scutit de cateva luni pierdute inutil la cursuri si bani dati in plus.
Am apelat la serviciile de evaluare pentru calificarea de Patiser deoarece lucram in acest domeniu de multa vreme si nu aveam un certificat de calificare. La inceput m-am temut ca nu voi face fata, insa procesul este orientat mai mult pe practica si pe cunostinte concrete.
Reprezint o societate de productie articole textile. Am apelat la evaluarea competentelor pentru ca este o metoda foarte corecta si eficienta de certificare a competentelor angajatilor. Tarifele sunt foarte avantajoase si colaborarea cu ASIM decurge foarte bine.
Am lucrat mult in strainatate in domeniul constructiilor. Aveam experienta si am venit la ASIM pentru a obtine un certificat recunoscut national si in Uniunea Europeana pentru Dulgher, tamplar, parchetar. Acesta mi-a fost de foarte mult folos. Apelati cu incredere!
Am apelat la serviciile de evaluare si certificare in 2013, intrucat aveam nevoie de un certificat recunoscut pentru ocupatia de Inspector de specialitate protectia muncii. Aveam experienta multa in domeniu si cursul ar fi durat prea mult. Pentru mine a fost solutia ideala. Recomand!
Vizualizeaza autorizatie ANC
Vizualizeaza standard ocupational
Cine sunt clientii nostri?