Bucãtarul realizeazã preparate culinare dupã diferite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit. Mãsoarã cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupã ce preparatele culinare au fost pregãtite, urmeazã impãrtirea lor in portii.
Bucãtarul utilizeazã in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cãrora transformã alimentele in preparate culinare.
Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate:
- cutite:
- satarul:
- robotul de bucãtãrie;
- masini de curãtat si de tãiat zarzavat;
- masini de tocat;
- masini de amestecat;
- friteuza;
- cuptoare clasice sau cu microunde;
- agregate frigorifice.
- Comunicarea la locul de munca
- Desfasurarea muncii in echipa
- Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
- Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
- Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei
- Prevenirea poluarii mediului
- Pregatirea antreurilor calde si reci
- Pregatirea fripturilor
- Pregatirea gustarilor calde si reci
- Pregatirea mancarurilor din carne
- Pregatirea mancarurilor din legume,orez,oua, paste fainoase
- Pregatirea preparatelor lichide
- Prepararea dulciurilor (deserturilor)
- Prepararea fondurilor glace
- Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare
- Realizarea actiunilor de supervizare si control
- Realizarea aluaturilor de baza
- Realizarea salatelor
- Realizarea sosurilor
Documente necesare pentru dosarul de inscriere la evaluare:
- Copie carte de identitate / buletin
- Copie certificat de nastere
- Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
- Copie act de studii
1336 Numar persoane evaluate |
9 Ani de experienta |