Certificare profesionala Cod NC 7123.2.3.

Descriere ocupatie

Ocupaţia se practică în sectorul construcţiilor, în cadrul unor companii de dimensiuni foarte diferite care execută lucrări pentru construcţii civile, industriale, edilitare, de căi ferate, drumuri şi poduri etc.

Activităţile se desfăşoară numai în echipă, alături de alţi fierar betonişti, sub coordonarea directă a şefului de echipă, de punct de lucru sau a şefului de şantier, în baze de producţie , ateliere sau spaţii special amenajate pentru pregătirea şi fasonarea oţelului beton sau pe şantiere de construcţii, la locul de punere în operă a materialelor.
Fierarul betonist lucrează în mod obişnuit în condiţii foarte variate, pe timp de zi sau de noapte, în funcţie de organizarea lucrărilor şi termenele de predare, pe suprafaţa solului, sub cota solului (fundaţii) sau la înălţime, în orice anotimp, indiferent de condiţiile meteorologice: ploaie, vânt, ceaţă, temperaturi scăzute sau înalte etc., fiind supus unor riscuri diverse de accidentare mecanică.

Lucrările se execută pe baza unor proceduri stricte, respectându-se permanent indicaţiile şefilor direcţi.

Calitatea execuţiei decurge din respectarea riguroasă a tehnologiilor, fierarul betonist având obligaţia de a îndeplini pe tot parcursul activităţilor cerinţele din proiectul de execuţie al lucrării, precum şi normativele tehnice în vigoare.
În funcţie de faza de lucru, fierarul betonist colaborează cu alte categorii de muncitori: sudori, dulgheri, betonişti etc.

Fierarul betonist manipulează materialele necesare pentru activităţile curente de muncă şi le transportă în majoritatea cazurilor pe distanţe mici, prin purtare directă de la locurile în care sunt aduse cu mijloace de transport şi de ridicare a sarcinilor. Fierarii betonişti care fixează materialele în dispozitive de prindere ale utilajelor pentru transport la înălţime sau pe orizontală sunt instruiţi şi autorizaţi ca legători de sarcină.

Pentru practicarea ocupaţiei sunt necesare capacităţi de rezistenţă la efort, lucru în condiţii de înălţime, de realizare a unor activităţi repetitive, în condiţii procedurale stricte, cu autonomie restrânsă.
Atitudinile principale cerute la locul de muncă sunt: disciplina, seriozitatea, preocuparea profesională, responsabilitatea şi atenţia.

Competentele profesionale dobandite in urma cursului
  1. Organizarea locului de muncă
  2. Aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă
  3. Aplicarea normelor de protecţie a mediului
  4. Asigurarea calităţii lucrărilor executate
  5. Întreţinerea echipamentelor de lucru
Unităţi de competenţă specifice
  1. Pregătirea materialelor pentru lucrările de armare
  2. Fasonarea oţelului beton
  3. Montarea armăturilor
  4. Transportul şi manipularea materialelor pentru lucrările de armare

Documente necesare pentru dosarul de inscriere la evaluare:

  • Copie carte de identitate / buletin
  • Copie certificat de nastere
  • Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
  • Copie act de studii

Vezi modelul de certificat de competente profesionale
Statistici
724
Numar persoane evaluate
10
Ani de experienta
Vezi galerie foto curs
Vezi galerie video curs
Video 1Video 2Video 3Video 4

Clientii nostri spun ca…
M-am inscris la evaluare pentru ocupatia de Formator intrucat predam cursuri de 6 ani de zile si nu aveam un certificat care sa imi ateste competentele. Procesul mi s-a parut foarte eficient si la obiect, iar conditiile au fost deosebite. Recomand tuturor sa apeleze la astfel de servicii!
Ducu Ion-Valeriu Evaluare competente Formator
Am lucrat in strainatate mult timp in domeniul instalatiilor. Am venit in tara si am incercat sa deschid o firma in acest domeniu, insa am avut nevoie de un certificat recunoscut. Am apelat la ASIM pentru ca procesul de evaluare m-a scutit de cateva luni pierdute inutil la cursuri si bani dati in plus.
Citireag Cristinel Cursant Evaluare competente Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze
Am apelat la serviciile de evaluare pentru calificarea de Patiser deoarece lucram in acest domeniu de multa vreme si nu aveam un certificat de calificare. La inceput m-am temut ca nu voi face fata, insa procesul este orientat mai mult pe practica si pe cunostinte concrete.
Voicu Oana Cursant Evaluare competente Patiser
Reprezint o societate de productie articole textile. Am apelat la evaluarea competentelor pentru ca este o metoda foarte corecta si eficienta de certificare a competentelor angajatilor. Tarifele sunt foarte avantajoase si colaborarea cu ASIM decurge foarte bine.
Oprea Steluta Beneficiar evaluare competente Confectioner asamblor articole din textile
Am lucrat mult in strainatate in domeniul constructiilor. Aveam experienta si am venit la ASIM pentru a obtine un certificat recunoscut national si in Uniunea Europeana pentru Dulgher, tamplar, parchetar. Acesta mi-a fost de foarte mult folos. Apelati cu incredere!
Manolea Petrut-Alexandru Evaluare competente Dulgher, tamplar, parchetar
Am apelat la serviciile de evaluare si certificare in 2013, intrucat aveam nevoie de un certificat recunoscut pentru ocupatia de Inspector de specialitate protectia muncii. Aveam experienta multa in domeniu si cursul ar fi durat prea mult. Pentru mine a fost solutia ideala. Recomand!
Barbu Marian Evaluare competente Inspector de specialitate protectia muncii
Vizualizeaza autorizatie ANC
Vizualizeaza standard ocupational
Cine sunt clientii nostri?