Certificare profesionala Cod NC 7411.1.2.

Descriere ocupatie

Ocupaţia de măcelar se referă la activităţile de preluare şi pregătire a animalelor pentru sacrificare, suprimare a vieţii animalelor, prelucrare iniţială şi finală a carcaselor de carne, ambalare, etichetare transport şi depozitare a produselor şi valorificare componente provenite de la ungulate domestice (animale din speciile bovină, porcină, ovină şi caprină, cabaline), păsări de curte, lagomorfe (iepuri), vânat salbatic, a căror carne este destinată consumului uman.
Activitatea se desfăşoară în unităţi specializate şi autorizate sanitar veterinar – abatoare.

După gradul de dotare tehnică şi capacitate, unităţile pot fi tip complex industrial cu profil larg de tăiere animale şi industrializare, abatoare specializate numai pentru tăiere animale, conservare carne şi industrializare limitată sau pot fi abatoare mici care de regulă sunt unităţi cu dotare simplă şi capacitate limitată.
Conform nivelului 2 de responsabilitate, măcelarul realizează corect operaţiile, prin cunoaşterea şi respectarea metodelor şi procedurilor de lucru, anatomiei şi fiziologiei animalelor, normelor de protecţie şi bunăstarea animalelor, tehnologiei, destinaţiei cărnurilor, organelor şi subproduselor ce rezultă din tăiere, etc.

Însuşirea competenţelor necesare ocupaţiilor din industria alimentară, au ca rezultat aplicarea eficientă şi responsabilă a normelor de securitate şi sănătate în muncă şi protecţia mediului, pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii de securitate maximă, precum şi realizarea la termen a lucrărilor repartizate prin organizarea corectă a activităţilor proprii.

Igiena şi siguranţa alimentară au o importanţă deosebită în activitatea măcelarului, o atenţie permanentă acordându-se igienei produselor, a locului de muncă, igienei individuale şi a echipamentului de lucru, pe toată durata şi în toate etapele procesului tehnologic în vederea realizării produselor sigure şi de bună calitate.

Competentele profesionale dobandite in urma cursului
  1. Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă
  2. Aplicarea normelor de protecţia mediului
  3. Organizarea activităţii proprii
  4. Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţa alimentelor
  5. Întocmirea documentelor specifice
  6. Preluarea animalelor pentru sacrificare
  7. Pregătirea animalelor pentru sacrificare
  8. Suprimarea vieţii animalelor – prelucrarea iniţială
  9. Prelucrarea finală a carcaselor de carne
  10. Ambalarea şi etichetarea cărnii şi subproduselor de abator
  11. Transportul şi depozitarea cărnii şi subproduselor de abator
  12. Valorificarea altor componente rezultate din prelucrarea finală

Documente necesare pentru dosarul de inscriere la evaluare:

  • Copie carte de identitate / buletin
  • Copie certificat de nastere
  • Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
  • Copie act de studii

Vezi modelul de certificat de competente profesionale
Statistici
400
Numar persoane evaluate
7
Ani de experienta
Vezi galerie foto curs
Vezi galerie video curs
Video 1Video 2Video 3
IN CURAND
IN CURAND
IN CURAND

Clientii nostri spun ca…
M-am inscris la evaluare pentru ocupatia de Formator intrucat predam cursuri de 6 ani de zile si nu aveam un certificat care sa imi ateste competentele. Procesul mi s-a parut foarte eficient si la obiect, iar conditiile au fost deosebite. Recomand tuturor sa apeleze la astfel de servicii!
Ducu Ion-Valeriu Evaluare competente Formator
Am lucrat in strainatate mult timp in domeniul instalatiilor. Am venit in tara si am incercat sa deschid o firma in acest domeniu, insa am avut nevoie de un certificat recunoscut. Am apelat la ASIM pentru ca procesul de evaluare m-a scutit de cateva luni pierdute inutil la cursuri si bani dati in plus.
Citireag Cristinel Cursant Evaluare competente Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze
Am apelat la serviciile de evaluare pentru calificarea de Patiser deoarece lucram in acest domeniu de multa vreme si nu aveam un certificat de calificare. La inceput m-am temut ca nu voi face fata, insa procesul este orientat mai mult pe practica si pe cunostinte concrete.
Voicu Oana Cursant Evaluare competente Patiser
Reprezint o societate de productie articole textile. Am apelat la evaluarea competentelor pentru ca este o metoda foarte corecta si eficienta de certificare a competentelor angajatilor. Tarifele sunt foarte avantajoase si colaborarea cu ASIM decurge foarte bine.
Oprea Steluta Beneficiar evaluare competente Confectioner asamblor articole din textile
Am lucrat mult in strainatate in domeniul constructiilor. Aveam experienta si am venit la ASIM pentru a obtine un certificat recunoscut national si in Uniunea Europeana pentru Dulgher, tamplar, parchetar. Acesta mi-a fost de foarte mult folos. Apelati cu incredere!
Manolea Petrut-Alexandru Evaluare competente Dulgher, tamplar, parchetar
Am apelat la serviciile de evaluare si certificare in 2013, intrucat aveam nevoie de un certificat recunoscut pentru ocupatia de Inspector de specialitate protectia muncii. Aveam experienta multa in domeniu si cursul ar fi durat prea mult. Pentru mine a fost solutia ideala. Recomand!
Barbu Marian Evaluare competente Inspector de specialitate protectia muncii
Vizualizeaza autorizatie ANC
Vizualizeaza standard ocupational
Cine sunt clientii nostri?