Certificare profesionala Cod NC 7129.1.1.


Descriere ocupatie

1) Contextul ocupaţiei
Cei care practică ocupaţia de pavator lucrează în sectorul construcţii. Activitatea se desfăşoară în şantierele de construcţii, lucrându-se în echipă, atât în spaţii acoperite cât şi în spaţii descoperite, în condiţii de temperaturi extreme, acest lucru determinând o expunere permanentă la oscilaţii de temperatură şi umiditate. Pavatorii pot fi temporar relocaţi de pe un şantier pe altul.

2) Procesul de lucru
Pavator din sectorul construcţii trebuie să ştie să măsoare, să taie dale şi pavele, să cioplească piatră, să realizeze pavaje din dale, pavele şi piatră, să sape, să compacteze fundaţia şi pavajul, să monteze accesoriile, să prepare betoane şi mortare pentru fixarea pavajului, să utilizeze echipamente termice de compactat şi electrice de găurit, tăiat şi cioplit, să intervină pentru reabilitarea pavajelor deteriorate, să identifice corect tipul de pavaj care trebuie folosit pentru remedieri.
Pentru realizarea activităţii sale, pavatorul în construcţii, se foloseşte de: AMC-uri şi SDV-uri: ciocan, cleşte, patent, trusă de chei, ghilotina de tăiat, sapa, grebla, casma, lopata, târnăcop, polizor unghiular, ciocan rotopercutor, mai mecanic şi de mână, placa vibrantă şi materiale, piese: nisip, mortare şi betoane, pavele, dale de beton şi piatră, borduri, jgheaburi, trepte şi contratrepte prefabricate etc.

3) Lista funcţiilor majore
Principalele funcţii îndeplinite de cel care lucrează ca pavator sunt următoarele: Planificarea şi pregatirea activităţii de pavare Executarea lucrărilor pregătitoare pentru pavare Realizarea pavajelor Prepararea betoanelor şi mortarelor

4) Alte informaţii relevante
În vederea îndeplinirii sarcinilor sale pavatorul trebuie să deţină cunoştinţe de bază de matematică, geometrie, rezistenţa materialelor folosite în lucrările pavare, de interpretare a documentaţiilor şi instructiunilor de lucru, tehnologii de preparare mortare si betoane, normative în domeniu etc. De asemenea, trebuie să aibă o serie de aptitudini, cum ar fi: atenţie, îndemânare, spirit de observaţie, putere de analiză şi decizie, spirit de echipă, adaptabilitate la situaţii noi, viteză de reacţie etc.

Competentele profesionale dobandite in urma cursului

Unitati de competenta cheie

  1. Comunicare în limba română
  2. Competenţă matematică şi competenţe de bază în ştiinţă şi tehnologie
  3. A învăţa să înveţi
  4. Competenţe sociale şi civice
  5. Spirit întreprinzător şi de iniţiativă
  6. Exprimare şi conştiinţă culturală

Unitati de competenta generale

  1. Organizarea locului de muncă
  2. Aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitătea în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă
  3. Aplicarea normelor de protecţie a mediului
  4. Asigurarea calităţii lucrărilor executare
  5. Întreţinerea echipamentelor de lucru

Unitati de competenta specifice

  1. Planificarea şi pregătirea activităţii de pavare
  2. Executarea lucrărilor pregătitoare pentru pavare
  3. Realizarea pavajelor
  4. Prepararea betoanelor şi mortarelor

Documente necesare pentru dosarul de inscriere la evaluare:

  • Copie carte de identitate / buletin
  • Copie certificat de nastere
  • Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
  • Copie act de studii

Vezi modelul de certificat de competente profesionale
Statistici
134
Numar persoane evaluate
6
Ani de experienta
Vezi galerie foto curs

IN CURAND

Vezi galerie video curs
Video 1Video 2Video 3Video 4Video 5
IN CURAND
IN CURAND
IN CURAND
IN CURAND
IN CURAND

Clientii nostri spun ca…
M-am inscris la evaluare pentru ocupatia de Formator intrucat predam cursuri de 6 ani de zile si nu aveam un certificat care sa imi ateste competentele. Procesul mi s-a parut foarte eficient si la obiect, iar conditiile au fost deosebite. Recomand tuturor sa apeleze la astfel de servicii!
Ducu Ion-Valeriu Evaluare competente Formator
Am lucrat in strainatate mult timp in domeniul instalatiilor. Am venit in tara si am incercat sa deschid o firma in acest domeniu, insa am avut nevoie de un certificat recunoscut. Am apelat la ASIM pentru ca procesul de evaluare m-a scutit de cateva luni pierdute inutil la cursuri si bani dati in plus.
Citireag Cristinel Cursant Evaluare competente Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze
Am apelat la serviciile de evaluare pentru calificarea de Patiser deoarece lucram in acest domeniu de multa vreme si nu aveam un certificat de calificare. La inceput m-am temut ca nu voi face fata, insa procesul este orientat mai mult pe practica si pe cunostinte concrete.
Voicu Oana Cursant Evaluare competente Patiser
Reprezint o societate de productie articole textile. Am apelat la evaluarea competentelor pentru ca este o metoda foarte corecta si eficienta de certificare a competentelor angajatilor. Tarifele sunt foarte avantajoase si colaborarea cu ASIM decurge foarte bine.
Oprea Steluta Beneficiar evaluare competente Confectioner asamblor articole din textile
Am lucrat mult in strainatate in domeniul constructiilor. Aveam experienta si am venit la ASIM pentru a obtine un certificat recunoscut national si in Uniunea Europeana pentru Dulgher, tamplar, parchetar. Acesta mi-a fost de foarte mult folos. Apelati cu incredere!
Manolea Petrut-Alexandru Evaluare competente Dulgher, tamplar, parchetar
Am apelat la serviciile de evaluare si certificare in 2013, intrucat aveam nevoie de un certificat recunoscut pentru ocupatia de Inspector de specialitate protectia muncii. Aveam experienta multa in domeniu si cursul ar fi durat prea mult. Pentru mine a fost solutia ideala. Recomand!
Barbu Marian Evaluare competente Inspector de specialitate protectia muncii
Vizualizeaza autorizatie ANC
Vizualizeaza standard ocupational
Cine sunt clientii nostri?