Certificare profesionala, Cod NC 7124.2.1.

Descriere ocupatie

Dulgherul – tamplar – parchetar este muncitorul din constructii-montaj a carui activitate se compune din: executarea schelelor necesare lucrului la inaltime pentru lucrarile de zidarie si finisaje la interior si exterior, executarea cofrajelor pentru diferitele elemente de rezistenta ale constructiilor (fundatii, stalpi, grinzi, plansee, scari, pereti) din beton armat monolit, montarea elementelor prefabricate care alcatuiesc structura de rezistenta a cladirilor etajate, montarea pardoselilor din lemn (dusumele din scandura, parchet de diferite esente fag, stejar, foi de parchet laminat), executarea acoperisului tip sarpanta, incadrarea si ajustarea tamplariei.

In principal dulgherul – tamplar – parchetar are de efectuat urmatoarele activitati:

 • Citeste si interpreteaza planurile de executie si cele de detaliu pentru executarea lucrarilor in conformitate cu proiectul de executie;
 • Efectueaza calcule matematice simple de apreciere a necesarului de materiale pentru executarea lucrarilor de dulgherie/tamplarie;
 • Masoara si traseaza amplasamentul lucrarilor de dulgherie/tamplarie in conformitate cu proiectul de executie si normativele in vigoare;
 • Organizeaza si curata propriul loc de munca in vederea desfasurarii activitatii de dulgherie / tamplarie;
 • Verifica calitatea lucrarilor de dulgherie/tamplarie in conformitate cu proiectul de executie si normativele in vigoare, remediaza defectiunile aparute astfel incat lucrarile executate sa corespunda cu proiectul de executie si normativele in vigoare.
Competentele profesionale dobandite in urma cursului
 1. Comunicarea interactiva la locul de munca
 2. Efectuarea unor calcule matematice simple
 3. Identificarea sarcinilor si planificarea activitatii
 4. Aplicarea procedurilor tehnice de executie si control a calitatii
 5. Utilizarea instrumentelor, sculelor, uneltelor, masinilor, utilajelor si instalatiilor
 6. Respectarea N.T.S.M. si P.S.I
 7. Executarea schelelor
 8. Executarea cofrajelor
 9. Montarea panourilor prefabricate
 10. Executarea pardoselilor din lemn
 11. Executarea acoperisului tip sarpanta
 12. Incadrarea si ajustarea tamplariei

Documente necesare pentru dosarul de inscriere la evaluare:

 • Copie carte de identitate / buletin
 • Copie certificat de nastere
 • Copie certificat de casatorie (necesar doar in cazul schimbarii numelui in urma casatoriei)
 • Copie act de studii

Vezi modelul de certificat de competente profesionale
Statistici
1352
Numar persoane evaluate
10
Ani de experienta
Vezi galerie foto curs
Vezi galerie video curs
Video 1Video 2Video 3
IN CURAND
IN CURAND
IN CURAND

 

Clientii nostri spun ca…
M-am inscris la evaluare pentru ocupatia de Formator intrucat predam cursuri de 6 ani de zile si nu aveam un certificat care sa imi ateste competentele. Procesul mi s-a parut foarte eficient si la obiect, iar conditiile au fost deosebite. Recomand tuturor sa apeleze la astfel de servicii!
Ducu Ion-Valeriu Evaluare competente Formator
Am lucrat in strainatate mult timp in domeniul instalatiilor. Am venit in tara si am incercat sa deschid o firma in acest domeniu, insa am avut nevoie de un certificat recunoscut. Am apelat la ASIM pentru ca procesul de evaluare m-a scutit de cateva luni pierdute inutil la cursuri si bani dati in plus.
Citireag Cristinel Cursant Evaluare competente Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze
Am apelat la serviciile de evaluare pentru calificarea de Patiser deoarece lucram in acest domeniu de multa vreme si nu aveam un certificat de calificare. La inceput m-am temut ca nu voi face fata, insa procesul este orientat mai mult pe practica si pe cunostinte concrete.
Voicu Oana Cursant Evaluare competente Patiser
Reprezint o societate de productie articole textile. Am apelat la evaluarea competentelor pentru ca este o metoda foarte corecta si eficienta de certificare a competentelor angajatilor. Tarifele sunt foarte avantajoase si colaborarea cu ASIM decurge foarte bine.
Oprea Steluta Beneficiar evaluare competente Confectioner asamblor articole din textile
Am lucrat mult in strainatate in domeniul constructiilor. Aveam experienta si am venit la ASIM pentru a obtine un certificat recunoscut national si in Uniunea Europeana pentru Dulgher, tamplar, parchetar. Acesta mi-a fost de foarte mult folos. Apelati cu incredere!
Manolea Petrut-Alexandru Evaluare competente Dulgher, tamplar, parchetar
Am apelat la serviciile de evaluare si certificare in 2013, intrucat aveam nevoie de un certificat recunoscut pentru ocupatia de Inspector de specialitate protectia muncii. Aveam experienta multa in domeniu si cursul ar fi durat prea mult. Pentru mine a fost solutia ideala. Recomand!
Barbu Marian Evaluare competente Inspector de specialitate protectia muncii
Vizualizeaza autorizatie ANC
Vizualizeaza standard ocupational
Cine sunt clientii nostri?